Jaarrekening.


De jaarrekening is een overzichtelijk beeld van de financiële situatie van uw onderneming. Hierdoor kan snel worden bijgestuurd.

Niet alle ondernemingen hebben de verplichting een jaarrekening op te maken. De jaarrekening is echter om meerdere redenen een zinvol product.

 

  • Zij verschaft u jaarlijks een goed overzicht van de financiële situatie van uw bedrijf. De jaarrekening is ook een uitstekend middel om uw onderneming te kunnen vergelijken met andere ondernemingen in uw branche.
  • De jaarrekening wordt ook vaak opgevraagd door financiële instellingen. Op het moment dat u een som geld wilt lenen of een hypotheek wilt afsluiten, zal de bank een garantie vragen. Door inzicht in de jaarrekening te krijgen, beoordelen zij of een extra zekerheid nodig is.
  • Bij een controle of onderzoek door de belastingdienst kan de jaarrekening worden opgevraagd. In de jaarrekening staat namelijk de belangrijkste toelichting op de Balans en de Winst-en Verliesrekening.

Administratiekantoor Reis uit Emmen kan u uiteraard vertellen of het in uw geval zinvol is een jaarrekening op te laten stellen. Hebt u deze verplichting niet, dan kan een overzicht van Balans en de Winst- en Verliesrekening u ook veel informatie verschaffen. Graag helpen wij u daarnaast met het zorgvuldig opzetten van uw boekhouding en administratie.

 "Heeft u meer vragen over de jaarrekening neem dan contact op met Advies- en Administratiekantoor Reis in Emmen. Een deskundige en betrouwbare partner in de samenwerking"